Wat is goede rode wijn, witte wijn en champagne?

Klik hier om direct ons aanbod aan wijnen te bekijken!

Het aantal verschillende wijnen en champagnes is groot, erg groot. Het bekendste onderscheid is natuurlijk tussen rode wijn, witte wijn, champagne en rosé. Ook binnen deze categorieën zijn een heleboel keuzes mogelijk. Wijnen worden in allerlei landen geproduceerd. Wij hebben bijvoorbeeld wijn uit Frankrijk, Italië en Spanje. Deze landen kennen elk een eigen klimaat. Daarnaast zijn er verschillende productiemethoden. Al deze factoren spelen een rol bij de smaak van de wijn. Vaak wil je graag weten wat nou een goede rode wijn of een goede witte wijn is. Of wat is naast de enorme keuze nu gewoon een goede champagne?

goede rode wijn

Focus op kwaliteit

De wijnen die wij voor u geselecteerd hebben komen voornamelijk van kleinere wijnboeren (wijn is een natuurproduct en geen fabrieksproduct), die net zoals wij met veel passie en plezier werken, waarbij kwaliteit hoog in het vaandel staat. Niets voor niets wordt ons wijnassortiment geprezen door wijnjournalisten, sommeliers en alle andere wijnliefhebbers. Merendeel van onze wijnen zijn dan ook eigen import.

goede witte wijn

Eten bij de wijn

Daarnaast speelt de maaltijd waarbij wijn gedronken wordt een rol. Sommige wijnen lenen zich bijvoorbeeld erg goed voor bij een voorgerecht of borrel. Daarnaast hebben we wijnen die zich het beste lenen voor bij gevogelte, kaas, vlees of vis. Bent u vegetarisch of zoekt u een wijn die hier het beste bij past? Dan hebben we ook een selectie wijnen die zich het beste leent om bij vegetarische gerechten gedronken te worden.

goede champagne

Smaak

Tot slot is het – zoals met vele zaken – afhankelijk van uw smaak. Houdt u van een fruitige wijn? Vindt u een sterke smaak prettig of juist een wat zachtere? Wanneer een wijn langer op hout heeft gelegen zult u dit proeven, net als wijnen die al wat langer op fles liggen. Bij ons kunt u altijd terecht voor advies. Advies over de best passende wijn bij uw gelegenheid of passend bij uw voorkeuren met betrekking tot smaak. Neem hiervoor gerust contact met ons op.