Jolly Caffè

Februari 2017 bezochten wij het prachtig familie bedrijf Jolly Caffè. Wij kregen een complete rondleiding en ontdekten dat Jolly Caffè met enorme passie werkt en voor de aller hoogste kwaliteit gaat.

Jolly Caffè is een familie bedrijf en dat betekent dat alle leveranciers en importeurs bij de familie horen. Jolly Caffè heeft direct contact met de koffieboeren en betalen voor de hoge kwaliteit. Dit houdt in dat de koffieboeren, beter betaald krijgen dan alle andere fairtrade koffieboeren. Vanzelfsprekend zijn de koffiebonen biologisch.

Mede hierdoor geldt Jolly Caffè als een van de beste producenten van espresso. Dit heeft zijn oorsprong enerzijds in een zeer zorgvuldige keuze uit 12 verschillende, zeer hoogwaardige arabica-soorten. Anderzijds past Jolly Caffè ook een bijzondere brandmethode toe, waarbij de verschillende soorten bonen elk apart worden geroosterd voordat zij tot een melange worden samengevoegd. Deze methode levert per soort de optimale branding, wat volgens Jolly Caffè van doorslaggevend belang is voor de goede kwaliteit van deze koffie. Daarbij komt dat Jolly Caffè alleen koffie inkoopt die met de hand geplukt wordt en vervolgens elektronisch gesorteerd.

Jolly Caffè de koffiebranderij.
Jolly Caffè de koffiebranderij

Jolly Caffè de koffiebranderij.
Alle koffie wordt met de hand gevuld.

Jolly Caffè de koffiebranderij.
Een van de koffie silo’s

Jolly Caffè de koffiebranderij.
Alle koffie wordt om de paar seconden bekeken en beoordeeld. Elke koffie moet op zijn eigen temperatuur en eigen lengte gebrand worden. De ene boon 8 minuten en ander weer 12 minuten. De meeste koffiebranderijen branden alle bonen tegelijkertijd en pakken een gemiddelde temperatuur. Er zijn nog maar 5-6 koffiebranderijen die nog de moeite nemen tot het perfect branden van de koffie!

Jolly Caffè de koffiebranderij.
Als de koffie perfect is..

Jolly Caffè de koffiebranderij.
Goed koffie zetten is een kunst, daarom krijgt iedereen die Jolly Caffè verkoopt een cursus koffie zetten!

Jolly Caffè de koffiebranderij.
De meester Barista doet het voor!

http://https://youtu.be/pg2qI-cd7ww

http://https://youtu.be/YCsHeAa6Kmo